vineri, 20 iulie 2018

Tester - o experienta noua

 

Am avut ocazia, la inceputul colaborarii cu #Maramontsport, sa testez bocancii Kayland Apex Gtx. Testul nu a fost unul exhaustiv, dat fiind anotimpul in care suntem, ci unul legat exclusiv de capacitatea de catarare pe stanca si de confort. 

Pot sa spun ca bocancul este usor si intr-o zi de vara calduroasa, nici nu l-am simtit in picior. Apropierea de pereti a fost foarte comoda, fara sa simt ca port un bocanc pe care l-as putea folosi si intr-o zi de iarna sau pe un ghetar vara in Alpi. 

In momentul cand am inceput sa ma catar, in schimb, a inceput surpriza. La o dificultate moderata, maxim gradul 6a, in afara de mai multa grija in alegerea prizelor de picior, diferenta pe care am simtit-o fata de espadrilele de catarat a fost minima. 
 

Rigiditatea talpii facea ca rigletele sa fie foarte usor de incarcat, de asteptat pentru un bocanc de acest tip, dar chiar si cand puneam piciorul la aderenta, priza era uimitor de buna. Astept cu interes sa incerc bocancul la intreaga capacitate pe stanca din Alpi.

Plus: usor, confortabil, foarte bun in psajele abrupte de stanca.

Minus: trebuie grija la potrivirea cu coltarii semiautomatici, aspect care este de avut in vedere la toti bocancii care nu au in varf cant pentru coltari automatici.