sâmbătă, 25 aprilie 2015

"Everest 2015 Expedition" - 25 aprilie - Teo Vlad : Sunt bine.



Teo este bine, in Tabara Avansata

Convorbire telefonica, 25 aprilie 2015, 14:40 h RO:

"Sunt in Tabara de Baza Avansata.

Am simtit cutremurul. Sunt bine. Aici e ok. S-a format insa o mare crevasa in zona North Col.

Chinezii vor cobori cateva zile de pe munte. Eu voi cobori maine in Tabara de Baza. Nu voi sta aici daca nu se va urca cateva zile.

Ieri m-am simtit foarte bine, azi mai rau. Teo"

Doua cutremure puternice cu magnitudini de 7,8 si, respectiv, 6,7 grade, s-au produs in aceasta dimineata in Muntii Himalaya, la aproximativ 80 km nord-vest de Kathmandu. 

Ca urmare a cutremurului, Tabara de Baza de pe versantul sudic al Everestului, a fost grav afectata de o avalansa de proportii.

Singurele informatii sigure de care dispunem in legatura cu partea nepaleza a muntelui si care ar putea avea legatura cu cei doi alpinisti romani aflati si ei in expeditii pe Everest, Justin Ionescu si Zsolt Torok, sunt mesajele transmise de Alex Gavan si Daniel Mazur.

Alex Gavan, aflat in Tabara de Baza in momentul cutremurului, a postat pe contul sau de Twitter: "Cutremur puternic in tabara de baza de pe Everest apoi o avalansa enorma dinspre Pumori. Am alergat din cort sa imi salvez viata. Nu sunt ranit. Multi, multi oameni sunt pe munte."

Daniel Mazur a transmis si el ca Tabara de Baza a fost grav afectata si echipa sa se afla izolata in Tabara 1.
Nu stim cu certitudine daca Daniel Mazur se afla si el in Tabara 1.

Despre Zsolt Torok si Justin Ionescu stim doar ca in urma cu cateva zile, aflati in Tabara de Baza Sudica, asteptau indreptarea vremii si oprirea ninsorii pentru a pleca catre Tabara 1. Nu avem informatii confirmate transmise de cei doi alpinisti romani sau despre ei.






Tabara de Baza Sudica dupa avalansa. (Twitter)

Sursa foto: http://www.9news.com.au/world/2015/04/25/21/01/climbers-caught-in-earthquake-on-everest