miercuri, 15 aprilie 2015

"Everest 2015 Expedition" - 8 aprilie - cu Zsolt in Kathmandu


Kathmandu








Foto : Marius Iliescu via https://www.facebook.com/zsolt.torok.75?fref=ts


Pe 07 aprilie dimineata Teo a trimis sms : “Am ajuns in Kathmandu. Teo"
Este punctul de start al Everest 2015 Expedition - Teo Vlad.

Aici Teofil Vlad va petrece doua zile pentru a pune la punct ultimele formalitati si detalii logistice. In pregatirea unei asemenea expeditii fiecare detaliu conteaza si totul trebuie planificat cu rigurozitate.
Urmatoarea oprire, conform programului celor de la agentia Snowy Horizon Treks and Expedition, este orasul de granita Zhangmu (2.300m) - China, pe 10 aprilie.


Din Kathmandu, Teo Vlad a postat cateva ganduri catre cei de acasa :

"Va multumesc din Kathmandu tuturor celor care ati facut posibila aceasta incercare de a-mi indeplini visul si de a promova cauza Climb Again .
Mi-ar lua ceva vreme sa va enumar pe toti cei care m-ati ajutat si ma ajutati in continuare. Suportul vostru inseamna mult pentru mine si va insemna si mai mult in momentele grele.
Teo."

Muntii sunt multi si mari dar lumea alpinistilor e mica. In capitala Nepalului, Teo s-a intalnit cu Zsolt Torok, plecat si el catre acelasi punct extrem al planetei, dar indreptandu-se catre fata sudica, nepaleza, a Everestului:
"Avem in continuare multe surprize placute, intalniri neasteptate care ne demonstreaza cat de mica e lumea. Ne reantalnim cu Teo, cu prieteni sau sherpa ai altori altor alpinisti romani care au trecut pe aici." (Zsolt Torok)

De maine dimineata drumurile celor doi alpinisti se vor desparti, dar destinatia lor ramane aceeasi: Zsolt Torok va pleca spre tabara de baza nepaleza, iar Teofil Vlad, conform planului ar trebui ca abia vineri dimineata sa plece catre China.

Vom vedea daca programul va fi respectat sau va pleca mai devreme.
Sa le uram sa se intalneasca pe varf si inapoi in Kathmandu.





Urmatoarea oprire : Zhangmu (China)                            

Ajuns pe 7 aprilie in Kathmandu, urmeaza doua zile pentru formalitati si ultime pregatiri.
Apoi urmatoarea oprire planificata: orasul de granita Zhangmu (China), 2.300 m alt.